LR Aloe Vera Drinking Gel | Martina i Sundsvall - för extra inkomst & guldkant på livet!

LR Aloe Vera Drinking Gel

Känner du dig trött?  Eller vill du vara extra snäll mot din kropp?

Här kommer info om Aloe Verans fantastiska egenskaper!

Effekter på utsidan!

Mot hudproblem  Aloe vera är mest känd för sin verkan på hudproblem som akne, brännskador, eksem, bölder, psoriasis, insektsbett, håravfall och strålskador efter cancerbehandling. Den hjälper också vid sårläkning, eftersom den tillför huden fukt och syre, dämpar inflammationen och oskadliggör bakterier.

För yngre hud  Aloe vera finns ofta med i krämer som marknadsförs som föryngrande. Enligt forskaren Ivan Danhoff, vid University of Texas i USA, beror detta på att aloe vera sexdubblar nybildandet av celler som finns i de djupare hudlagren och som bildar kollagen, det protein som håller huden mjuk och ungdomlig.

 

Effekter på insidan!

Näringsrik I aloe vera finns mer än 75 viktiga näringsämnen. Det har visat sig att växten har en gynnsam effekt på den så kallade epitelvävnaden i tarmslemhinnan, vilket ökar upptaget av näringsämnena.

Uppiggande  Den oftast rapporterade erfarenheten av aloe vera är effekten på allmäntillståndet. Man mår bättre, känner sig piggare och får mer energi.

Förbättrar matsmältningen Undersökningar visar att var femte människa har plågsamma symptom från matsmältningskanalen. Här kan aloe vera vara till stor nytta. Den hjälper mot exempelvis förstoppning, svamptillväxt (candida), IBS (irritable bowel syndrome), sura uppstötningar och gasbildning. Dessutom förbättras balansen i tarmens bakterieflora. 

Dämpar inflammationer Om du stukar ett finger eller får ett skrubbsår kan det bildas en akut inflammation, med svullnad, rodnad och smärta. I sådana fall har aloe vera både invärtes och utvärtes visat sig ge en effekt liknande kortison. Aloe vera innehåller dessutom salicylsyra (det aktiva ämnet i till exempel Magnecyl), vilket hjälper till att dämpa inflammationen.

Lindrar magsår Aloe vera hjälper till att läka slemhinnorna i magsäcken och tolvfingertarmen. Växten hämmar också enzymet pepsin, som angriper slemhinnorna och minskar produktionen av frätande magsyra. 

Stärker levern Levern hjälper till att rena kroppen och det är viktigt att den fungerar som den ska när vi får i oss miljögifter och kroppsfrämmande ämnen. Hos många människor är levern överbelastad och då kan aloe vera hjälpa till att rena kroppen samtidigt som den stärker levern. 

Dämpar blodsockersvängningar Svängningar i blodsockernivån har visat sig vara en av de främsta orsakerna till övervikt. Flera stora undersökningar, som publicerats i den medicinska databasen Cochrane collaboration, visar att aloe vera har stor förmåga att stabilisera blodsockernivån. Växten kan dess-utom vara en bra stödbehandling till personer som lider av diabetes.

Skyddar hjärtat Hjärt- och kärlsjukdomar är den främsta dödsorsaken i Sverige och står för den enskilt största utgiften för mediciner i de skandinaviska länderna.   Även om hjärt- och kärlsjukdomar inte är ett av de vanligaste användningsområdena för aloe vera, har flera medicinska undersökningar visat att växten sänker både kolesterolnivån och blodtrycket.

Stärker immunförsvaret Tarmarna är vårt viktigaste immunorgan och det är just aloe veras verkan på dessa som har en immunstimulerande effekt. Växten påverkar slemhinnan i tarmväggarna så att kroppen inte tar upp lika mycket giftiga avfallsprodukter. Aloe vera har också visat sig påverka immunförsvarets celler, så att dessa fungerar bättre.

Motverkar skador från alkohol Den här effekten beror antagligen på aloin, ett ämne i aloe verans ytterhölje, som bidrar till att alkohol i blodet bryts ned snabbare och alltså hjälper kroppen att rensa ut alkoholens skadeverkningar. Mindre baksmälla med andra ord!

Det finns många olika aloe vera-produkter och det kan vara lite förvirrande att veta hur de ska användas.  Först och främst är det viktigt att skilja på gel och gelé. Gel är plantans inre bladkött och dricks som ett kosttillskott, medan gelé är samma bladkött tillrett som salva, för utvärtes bruk.   

OBS: Gel från växtbladen bör inte drickas direkt, då det kan ge diarréer. Köp färdig och aloinfri gel på flaska. Har du en växt hemma går det däremot utmärkt att använda bladgelen utvärtes på exempelvis sår och brännskador.

aloeverablad.jpg

LR är världens största tillverkare för Aloe Vera produkter!

Det finns en uppsjö av olika aloe veraprodukter, exempelvis schampo, tandkräm, hudspray, liniment, tvål, läppcerat och solskyddskräm.  Visste du att Aloe vera är en av världens äldsta läkeväxter? Kleopatra använde den för att hålla sig ung och Alexander den store blev frisk från ett inflammerat sår som vägrade läka efter att han blivit sårad av en pil. Källa: Jenny Davidsson. Expressen.

Hoppas ni fick svar på era funderingar! Annars är det bara att fråga :-)

Martina

Här ser ni en del av LRs fantastiska Aloe Vera Kollektion!

massvis-med-av.jpg

5 dec 2012

Comments powered by Disqus

Jobba när Du vill & få den lön Du är värd!

Hjärtligt Välkommen!

Vi jobbar i team på alla orter från Skåne till Norrland! Alla kan lyckas!

Martina i Sundsvall

Martina Hammarström Emdell

fristående LR konsulent

martina.emdell@hotmail.com

073-201 27 27

 

Feel Good ~ Look Great

 

(Detta är inte LR Health Beauty Systems officiella hemsida)

 

 Tack för ditt "gilla" klick :-)

martina1.jpg

Kontakta mig gärna för en affärspressentation eller visning! 

Gör din egen hemsida!

klicka Här!

Välkommen åter!

Besökare idag:

Denna månad:

Besökare totalt:


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)